طراحی سایت
تاریخچهی اولین سایت جهان
تکنولوژی اینترنت ، وبسایتهای اینترنتی و طراحی سایت عمر چندانی ندارند، نخستین صفحهی وب جهان در سال ۱۹۹۱ توسط تیم برنرزلی (Tim Berners-Lee)ایجاد و در دسترس عموم قرار گرفت، این وبسایت بسیار ساده بود و تنها از چند متن و چندین لینک ساخته شده بود، جالب است بدانید این صفحه هنوز هم در دسترس است!
طراحی وبسایت را از کجا شروع کنیم؟
هرچند در گذشته با سایتهای کاملا ساده و یکنواختی مواجه بودیم، اما امروزه به لطف تکنولوژیهای طراحی وب صفحات وب زیبایی خیرهکنندهای داشته و کاربر میتواند به راحتی با آنها به تعامل بپردازد.
سایتهای امروزی از دو قسمت فرانتاند (Front end) و بکاند (Back end) تشکیل شدهاند، بخشی از سایت که توسط کاربر قابل مشاهده بوده و در مرورگر او نمایش داده میشود فرانتاند نام داشته و بخشی که مربوط به پردازشهای سمت سرور میشود را بکاند مینامند.
مرحله یک : یادگیری HTML
قسمت ظاهری یک وبسایت یا همان فرانتاند، با استفاده از زبان نشانهگذاری HTML ایجاد میشود، در حقیقت اچ تی ام ال مانند اسکلت و چهارچوبهای یک وبسایت عمل میکند، فرقی نمیکند برنامهنویسی سمت سرور را با چه زبانی انجام دهید، شما در هر صورت باید آشنایی نسبتا کاملی با زبان HTML داشته باشید، بدون وجود اچ تی ام ال هیچ سایتی وجود نخواهد داشت!
مرحله دو : یادگیری CSS
هرچند HTML بسیار مهم است اما به تنهایی نمیتواند ظاهر زیبایی به وبسایت بدهد و در نهایت تنها امکان ایجاد سایتی مانند نخستین صفحهی وب تاریخ را خواهد داشت، برای زیباسازی صفحات وب از تکنولوژی CSS استفاده میکنیم.
مرحله سه : یادگیری javascript
تا به اینجای کار شما با بخش مهمی از عناصر تشکیلدهندهی صفحات وب آشنا شدهاید و میتوانید با استفاده از دانش خود صفحات نسبتا خوبی طراحی کنید یا صفحات وبلاگتان را به دلخواه خود ویرایش و شخصیسازی کنید،
اما اگر میخواهید امکانات بیشتری مانند انیمیشنهای مختلف، تاریخ و ساعت، اسلایدر و… به سایت خود اضافه کنید لازم است تا به سراغ یادگیری زبانی به نام JavaScript بروید.
برخلاف HTML و CSS که زبانهای نشانهگذاری بودند، جاوا اسکریپت یک زبان برنامهنویسی (اسکریپتنویسی) است و یادگیری آن اندکی زمانبر خواهد بود.
هماکنون شما با نحوهی ایجاد ساختار ظاهری سایت (فرانتاند) آشنا شدید، حال میتوانید یک طرح کلی از ایدهای که در سر دارید را پیادهسازی و اجرا کنید.
- ۹۸/۰۷/۱۵